Home arrow Newsletter
Newsletter Item
Date: 2008-09-09 21:59:54
Nieuwsbrief 1/08

contact.pngWelkom bij LetsFly (nieuwsbrief 1/08)

Vanaf nu is er een nieuwe website met alle informatie over het reizen in Business en First Class. Vergelijk eenvoudig alle belangrijke gegevens omtrent beenruimte, stoelbreedtes en volledige vlakke fauteuils. Maar bekijk ook duizenden foto’s van de premium cabines van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. U kunt binnenkort zelfs uw eigen ervaringen en waarderingen delen met anderen. LetsFly biedt u tevens uitvoerige Frequent Flyer informatie. Bijvoorbeeld speciale mijlen acties, upgrade mogelijkheden en interessante programma strategieën. Kortom alles wat Frequent Flyers en liefhebbers  van het top travel segment willen weten.


businessclass.pngOpenSkies doet luchtvaart beven

KLM, Delta, Northwest en Continental mogen hun borst nat maken. Want vanaf 15 oktober 2008 start British Airways ‘boutique airline’ OpenSkies  met 6 wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en New York. Veel is hierover reeds in de pers naar voren gebracht. Echter nog niet hoe het Business Class comfort zich verhoudt tussen de diverse non-stop aanbieders. Uiteraard toont LetsFly u de verschillen, deze zijn namelijk enorm. OpenSkies biedt aan boord van haar Boeing 757-200 toestellen een stoel die veruit als meest comfortabel mag worden genoemd (het betreft hier de eerste generatie vlakke Club World stoel van BA). De pitch bedraagt een riante 185 cm, de stoel is 66 cm breed en de rugleuning gaat 180 graden onderuit. Hiermee is OpenSkies de enige met een volledig vlakke stoel op de route naar de Big Apple.

Wie kiest voor de Premium Economy klasse van OpenSkies, genaamd Prem+, is ook verzekerd van een prima zitplaats. Wellicht kent u de voormalige stoelen in KLM’s Boeing 767-300 nog. Bizz+ is daarmee goed te vergelijken. Let overigens binnenkort wel goed op welke vlucht u kiest. Zo vliegen Delta, Continental en Northwest vanaf de winterperiode ook met de Boeing 757-200.  Aan boord van het vliegtuig van Northwest treft u Business Class stoelen met een gewijzigde zit/lig positie. Kortom, iets minder comfortabel. OpenSkies Prem+ komt wat dat betreft aardig in de buurt en is het overwegen waard als voordeliger alternatief. Weet dat alle tickets van OpenSkies in aanmerking komen voor award en level mijlen van BA’s Executive Club Frequent Flyer programma. 

Airline Product name Aircraft Pitch Width Recline Lay-out

Continental

BusinessFirst

B757-200

140 cm

51 cm

156 °

2 – 2

Delta

BusinessElite

B757-200

140 cm

51 cm

160 °

2 - 2

KLM

World Business Class

B777-200

152 cm

51 cm

170 °

2 – 3 - 2

KLM

World Business Class

B747-400

152 cm

51 cm

170 °

2 -2

Northwest

World Business Class

B757-200

152 cm

50 cm

150 °

2 - 2

OpenSkies

Biz

B757-200

185 cm

51 cm

180 °

2 – 2

OpenSkies

Prem+

B757-200

132 cm

51 cm

140 °

2 - 2


frequentflyer.pngFrequent Flyer strategie

Hoe bemachtig je de goedkoopste Business tickets?

1) Maak gebruik van de tickets die tot uiterlijk 42 of  21 dagen voor vertrek geboekt kunnen worden.  Deze tarieven zijn in de regel het meest gunstig geprijsd. Wie korter voor vertrek zijn of haar stoel wil reserveren zal vaak geconfronteerd worden met prijzen die richting het full-fare tarief liggen. Luchtvaartmaatschappijen hanteren deze constructie om te bewerkstelligen dat zakenreizigers met een last-minute reisschema uitsluitend nog voor de hoogste tarieven kunnen kiezen.

2) Heeft u de deadline gemist? Overweeg dan om te kiezen voor een andere maatschappij. Diverse buitenlandse airlines hanteren soepelere (14- &  7- daagse) vooruitboek perioden of zelfs helemaal geen limiet waarbinnen het ticket dient te worden uitgeschreven. Dit is met name het geval bij de kleinere spelers die flink moeten concurreren met grote partijen als KLM, Air France, Lufthansa en British Airways.

3) Blijf maximaal 30 dagen op uw bestemming of bouw in uw reisschema een overnachting van zaterdag op zondag.  Veel maatschappijen bieden op deze voorwaarde een flinke korting op hun stoelen in het premium segment.

4) Moet u toch op last-minute basis reizen, overweeg dan de zogenoemde ‘break the fare’ constructie. In het kort komt het er op neer dat u gebruik maakt van 2 vliegtickets. Bijvoorbeeld eerst het stuk Amsterdam-Londen
(al dan niet in Economy) om vervolgens met uw 2e ticket Business Class door te vliegen naar uw eindbestemming. Met name vanaf de luchthavens Londen en Frankfurt zijn veel goedkopere First en Business tickets voorhanden dan wanneer u kiest voor een vlucht vanuit Amsterdam Schiphol.


airplane.pngVoordelig naar New York

Gedurende de komende kerstperiode bieden zowel Continental als US Airways verlaagde Business Class tarieven naar New York. Uw korting kan oplopen tot ruim 35%. De kale ticketprijs bedraagt € 1.400 (excl. taxen/toeslagen, CO=R-klasse, US=Z-klasse). Vertrek is mogelijk in de periode 16 december 2008 tot en met 5 januari 2009. Annuleren en/of wijzigen is niet toegestaan. Daarentegen is er geen minimum verblijf van toepassing. Beide tarieven komen in aanmerking voor het sparen van Frequent Flyer mijlen. Kijk voor meer info op www.continental.com en www.usairways.com.

Liever nóg goedkoper op reis? Dan is vliegen met Icelandair helemaal niet zo’n gek idee. Een retour in haar Saga (Business) Class naar New York JFK bedraagt tot en met 30 april 2009 slechts € 1.030 (excl. taxen/toeslagen, Z-klasse). Bijkomend voordeel, annuleren en wijzigen is geheel kosteloos. Hiermee biedt Icelandair een zeer flexibel Business ticket tegen de laagst mogelijk prijs op de Nederlandse markt. Het enige waar u rekening mee dient te houden is een minimum verblijf van een zaterdag op zondagnacht (Sunday rule). Ook de bestemmingen Boston, Minneapolis, Toronto en Halifax zijn tegen gelijkwaardige tarieven verkrijgbaar. Voor boekingen bezoek www.icelandair.nl.


frequentflyer.pngMeer mijlen nodig voor First Class Air France

Slechte tijden voor liefhebbers van L’ Espace Première, de eerste klasse sectie van Air France. Vanaf 1 oktober 2008 gelden namelijk hogere staffels voor het verkrijgen van een Frequent Flyer ticket.  De nieuwe tarieven beginnen bij 110.000 Flying Blue mijlen (Midden Oosten/Centraal Azië) oplopend tot 240.000 mijl (Pacific Regio 2). De hoogste stijging (50%) is van toepassing op vluchten tussen Europa en Noord Amerika. We praten dan over 150.000 in plaats van 100.000 mijl. Boek uw First Class award ticket daarom uiterlijk op 30 september om nog gebruik te kunnen maken van de oude mijlenstaffels.


 

LetsFly Newsletter


Member Login


Lost Password?
No account yet? Register

Airport Lounge Reviews


www.loungeguide.net

Character design by


Puppet Brain